Kuukauden kieli 2019 – yhteenveto

Kuukauden kieli -haasteen kakkososa päättyi vuoden 2019 lopussa, ja nyt on aika tehdä loppukooste.

Idea oli siis sama kuin edellisvuotena, eli jokaiselle kuulle oli valittu tietty teemakieli, jolla alunperin kirjoitettua kirjallisuutta oli tarkoitus lukea. Tai ainakin pohtia, ja lukea sitten jonakin toisena ajankohtana, jos ei teemakuun aikana ehtinyt.

Tällä kertaa luimme (tai ainakin aioimme lukea) kirjallisuutta, jotka oli kirjoitettu alunperin koreaksi, norjaksi, islanniksi, unkariksi, albaniaksi, hollanniksi, kiinaksi, viroksi, hepreaksi, tanskaksi, tšekiksi ja kreikaksi. Sekoitus siis vaikeita tärppejä ja helpompia, mutta kaikista niistä löytyy myös suomennettuja teoksia.

Matkaan lähtivät seuraavat blogit (linkki kunkin omaan koostepostaukseen):

Jos oma blogisi uupuu listalta, laitathan viestin kommenttiboksiin, niin lisään sen.

Kiitokset kaikille ostallistujille sekä lukijoille, matka on ollut mielenkiintoinen, avannut silmiä ja tuonut esiin sellaista kirjallisuutta, jota ainakaan minä en tiennyt olevan olemassakaan. Ja vaikka osallistujakaarti ei niin valtava ollutkaan, on näin haaste-emäntänä ollut ilo huomata, että aihe on kiinnostanut ja näitä juttuja ahkerasti luettu. Eläköön moniääninen kirjallisuus!

Tässä vielä linkki edellisvuoden loppukoosteeseen.

2 vastausta artikkeliin “Kuukauden kieli 2019 – yhteenveto”

 1. Kiitos vielä haasteen vetämisestä. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, nämä haasteen kaksi vuotta ovat tuoneet minun näköpiiriini ja luettavakseni kirjallisuustta, johon en olisi ilman haastetta tarttunut. Ja joukossa on ollut teoksia, jotka ovat puhutelleet ja tehneet vaikutuksen.

  En muista, olenko sanonut tämän aikaisemmin: tapasi kirjoittaa uusi postaus aina, kun kieli vaihtui, ja kertoa omista mahdollisista lukuvalinnoistasi, teki haasteesta jäntevän ja sosiaalisen tapahtuman. Siitä kiitos. Sehän myös aina innosti etsimään luettavaa uudesta kielestä.

  Tykkää

  1. Kiitos Paula seurasta 🙂 Ihana kuulla, että koit haasteen noin, se, että löytää uusia kirjallisia maailmoja on aina innostavaa. Minullakin luettavien pitkään listaan tuli monta uutta nimikettä!

   Ja kiva kuulla myös, että pidit niistä kuukausikoosteista – niiden kirjoittaminen jäi itse asiassa aina viime tippaan, mutta toisaalta juuri se kielialueiden tutkiskelu taisi olla itselleni mielenkiintoisinta antia, silloinkin, kun kirjoja ei luettavaksi asti löytynyt.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.