Blogista

Aukeamia on kirjablogi, jonka kirjoittaja kätkeytyy anonyymiuden kaapuun la plume -nimimerkin taakse. Nom de plume, la plume, siinä se suuri merkitys. Blogin nimi taas tulee avoimesta kirjasta ja niistä hetkistä, kun tuntee lukiessaan jonkin asian ikään kuin avautuvan. Niitä ajatuksia koitan kirjata ylös tähän blogiin. En siis pidä kirjoituksiani varsinaisina arvioina tai kritiikkeinä (älkää olko huolissanne, ammattikriitikot), vaan avoimena lukupäiväkirjana, johon palaan itsekin pohtiessani lukemaani.

Luen kirjallisuutta melko laidasta laitaan, mutta eniten minua kiehtovat kirjat, jotka saavat minut ajattelemaan tai oivaltamaan jotakin. Kirjailijan sukupuolella tai kansallisuudella ei ole väliä, vain tekstillä, kertomuksella. Matkustan mielelläni, sekä kirjallisuuden varjolla että muutenkin. Olen sivullinen ja ulkopuolinen, pääosin kotimaankin rajojen toisella puolen, vaikken pidäkään maan rajoja minään rajoittavana tekijänä. Suomalaisuuteni ei ole rajattu minkäänlaisen neidon ääriviivojen sisään, se on minussa sellaisenaan, halusin tai en. Tai miksen haluaisi, rakastanhan erityisesti äidinkieltäni, se on kotimaani.

Siitä huolimatta luen myös muilla kielillä, suomeksihan ei kaikkea kirjallisuutta käännetä. Paljon toki käännetään, ja kääntäjille ja kustantajille siitä suuri kiitos. Mutta lisäksi luen erityisesti englanniksi ja enenevässä määrin ranskaksi, ja haaveilen jonakin päivänä kykeväni lukemaan myös italiaksi. Se on kaukainen haave, mutta innostava sellainen. Lukemista löydän omasta kirjahyllystäni, kirjakaupoista ja divareista, kirjastoista ja netistä. Suosin paperisia kirjoja, mutta käytännön syistä luen myös e-kirjoja.

Siinäpä kaikki, tai ainakin osa. Tervetuloa blogiini.

 

ajatuksia kirjoista, kirjallisuudesta ja vähän elokuvistakin

%d bloggaajaa tykkää tästä: