Vapauden puolesta eri puolilla Eurooppaa

Samaan aikaan, kun Sanna Marinin fasistihallitus puuhaa maahan ulkonaliikkumiskieltoa lockdownin lisäksi ja median puhallellessa tuulta purjeisiin, on hyvä muistaa, että maailma on liekeissä, tai ainakin kadulla. Ihmiset vaativat vapautta ja koronatyrannian lopettamista. Tehdäänpä pieni kierros.

Ensin hypätään Sveitsin Neuchateliin. Ihmiset huutavat vapautta, liberté, ja kantavat kylttejä, joissa lukee ”Vapauteni ei ole myynnissä”, ”Meidän vapautemme saavat meidät elämään, teidän rajoituksenne tappavat meidät”, ”Alas maskit”, ”Teidän tottelevaisuutenne jatkaa tätä painajaista” ja ”Otetaan riski elää”.

Seuraavaksi kurkistetaan Hollantiin ja Amsterdamiin, missä ihmiset kantavat keltaisia sateenvarjoja ja laulavat, ja, huoh, poliisit tulevat tietenkin hajottamaan moisen kokoontumisen. Valtio vastaan kansalaiset, siihenhän ollaan tosiaan menty.

Hypätäänpä vielä Tanskaan, missä mielenosoitukset sen kun jatkuvat, jo seitsemättä viikkoa:

Ja lopuksi Pariisiin, missä mustamaskinen Jupiter-kuningas Emmanuel Macron kävelee kadulla vartiomiestensä ympäröimänä, ja naisääni kuuluu huutavan presidentille ”Me olemme stressaantuneita, ei ole enää mitään, ei ole enää työtä!” ja Macron säksättää hänelle takaisin ja kääntää selkänsä. (On kyllä kumma, ettei tälle öykkärille käy kuinkaan, enkä nyt puhu naisesta…) Ja toisaalta jotkut ääliöt haluavat ottaa selfien tämän pikkumiehen kanssa… Huoh…

Sellainen kierros! Toki on monia muitakin mielenosoituksia ja eri syistä, mutta tähän valitsin viimeaikaisia ja koronarajoituksiin liittyviä.

Mielenosoittajia Sveitsissä.

Yksi ajatus artikkelista “Vapauden puolesta eri puolilla Eurooppaa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.