Mitä jokaisen tulisi tietää HPV-rokotuksista

Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Olli Erkolaa haastattelee Karita Aaltonen; kuvakaappaus

Laitetaan tämä tännekin, jotta tieto HPV-rokotteen vakavista haittavaikutuksista tulisi mahdollisimman monen tietoon.

En saa upotettua tallennetta suoraan blogitekstiin, mutta tätä linkkiä klikkaamalla pääsee kuuntelemaan anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärin, lääketieteen tohtorin, dosentti Olli Erkolan yli tunnin pituista haastattelua, jossa hän kertoo kokemuksistaan vaikeista HPV-rokotevaurioista kärsivien tyttöjen hoidossa ja HPV-rokotteen haittavaikutuksista, jotka ovat jotain ihan muuta kuin pieni punotus ja lievä kipu pistokohdassa.

Ei ole mikään salaisuus, että HPV-rokotus on aiheuttanut halvaantumisia ja kuolemantapauksia esimerkiksi Intiassa ja Japanissa. Muina vakavina sivuvaikutuksina Erkola mainitsee mm. munasarjojen toimintahäiriöt, ennenaikaiset menopaussit, hedelmöittymisvaikeudet, lisääntyneet keskenmenoriskit, allergiset reaktiot, kouristuskohtaukset ja epilepsian. Nämä siis tytöillä, joille on HPV-rokotteita vuodesta 2013 alkaen annettu. Nythän myös pojat on lisätty HPV-rokotettaviin, joten saamme varmasti kuulla jonkin ajan kuluttua, millaisia haittavaikutuksia heillä on ilmennyt. Todettakoon samalla, että kaikille ei tietenkään haittavaikutuksia tule, mutta niiden mahdollisuus on oltava ihmisten tiedossa. Tämä on päivänselvä asia, eikä kuitenkaan sitä ole.

Erkola kritisoi erittäin kovin sanoin (joskin lääkärimäisen rauhallisesti, vain hetkellisesti hänellä on niin sanotusti kiehahtaa) HPV-rokotteen väitettyä turvallisuutta sekä rokotteen testausvaiheen väärinkäytöksiä, joissa myös placebolääkkeessä oli samoja adjuvantteja kuin varsinaisessa rokotteessa, ja jotka nimenomaan ovat niitä vaarallisiksi osoittautuneita aineita (alumiini, ym.) ja jonka vuoksi rokote ja lumelääke eivät eronneet toisistaan. Hän sanoo myös tiukasti, että HPV-rokote kiirehdittiin markkinoille rahan vuoksi ja että se on ollut hyvin tuottoisa valmistajilleen ja patentin omistajille.

Ihan rokotevalmistajien omien tilastojen mukaan mahdollisuus kuolla tämän rokotteen antamisen jälkeen on 37 kertaa suurempi kuin mahdollisuus kuolla koko elinaikanaan kohdunkaulan syöpään”, toteaa Erkola.

Se hetki, kun lääkärillä on kiehahtaa, tapahtuu hänen puhuessaan rokotekomplikaatioiden kategorisesta kieltämisestä ja väitteestä, että nämä terveet tytöt olisivat voineet sairastua ilman rokotettakin, että oireiden ilmeneminen heti rokotteen ottamisen jälkeen on ”vain sattumaa”. Paitsi että tällainen väite on törkeä ja lapsia ja heidän perheitään aliarvioiva, Erkola muistuttaa että tällainen täysin tietoinen ja riskialtis rokotetoiminta tulee myös hyvin kalliiksi yhteiskunnalle.

Onko HPV-rokotteesta sitten hyötyä? Näyttöä ei hyödyistä ole, sanoo Erkola, ja muistuttaa että puhutaan rokotteesta, jonka pitäisi estää kohdunkaulan alueen syövän puhkeamista kymmenien vuosien päästä. Mitään näyttöä siitä ei siis ole, ja luultavasti jouduttaisiin ottamaan uudet rokotteet 10 tai 20 vuoden päästä. Sen sijaan on näyttöä siitä, että HPV-rokotteesta huolimatta naisia on sairastunut ja jopa kuollut kohdunkaulan alueen syöpiin. Erkolan viesti on selvä: HPV-rokotteen kohdalla riskit sairastua vakavasti ovat suuremmat kuin sen hyödyt.

Hän kritisoi myös sitä, että HPV-rokotetta tuputetaan kouluissa suoraan lapsille ilman että kuunneltaisiin vanhempia. Haastattelija Karita Aaltonen, itsekin teini-ikäisen pojan äiti, muistuttaa että kouluissa on lisäksi kova ryhmäpaine: ”kaikkihan sen ottaa”, joten ”kaikki” ottaa, mahdollisista haittavaikutuksista tietämättään.

Tässä ne asiat, jotka minun mieleeni jäivät päällimmäiseksi, mutta kehotan Sinua katsomaan itse koko haastattelun. Etenkin jos kuulut ”riskiryhmään” eli olet rokotettava, rokotettavan läheinen tai rokotuksen antaja: teini, vanhempi, terkkari, sairaanhoitaja, lääkäri. Tai jos olet median edustaja, tottakai, toimittajillakin on velvollisuutensa.

Haastattelu on osa Terveys Summitia, ja järjestäjät ovat todenneet tiedon niin tärkeäksi, että se on laitettu kaikkien katsottavaksi nyt ja aina. Siispä: Katsokaa, miettikää, puhukaa ja jakakaa!

Ja täytyy vielä kiittää sekä Olli Erkolaa hänen rohkeudestaan että Karita Aaltosta hyvästä haastattelusta. Bravo!

Tämä HPV-rokotevaurioista puhuminen on erityisen tärkeää myös siksi, että meillä tulee ihan pian ajankohtaiseksi koronarokotteet, joita ei ole testattu kunnolla, joiden tehosta on todella ristiriitaisia tietoja ja jonka vaaroista ovat lukuisat lääkärit ympäri maailman varoittaneet jo etukäteen. Kuten HPV-rokotteen kohdalla, myös koronarokotetta on kiirehditty ennen näkemättömällä tavalla markkinoille, eivätkä nytkään valmistajat ole minkäälaisessa vastuussa mahdollisista (ja todennäköisistä) haittavaikutuksista ja vammautumisista. Minusta jo tämän pitäisi panna kellot soimaan ja kovaa.

Ainoa, mitä voin sanoa on, että tutkikaa hyvät ihmiset itse, tehkää päätös itse. THL, WHO, terkkari, terveyskeskuslääkäri eikä Suomen yleisrokottaja Hanna Nohynek tule ketään näissä asioissa rehellisesti neuvomaan eikä liioin auttamaan.

Lisäys seuraavana aamuna: Lukea kannattaa myös samasta aiheesta tämä bloggaus, jonka on kirjoittanut toinen asiantuntija, HPV-rokotuksesta sairastuneen tytön äiti.

__

Lisäys muutaman tunnin päästä: Tämä koronarokotemania alkaa käydä todella pelottavaksi. Britannian THL eli NHS hakee nyt vapaaehtoisia rokottajia, joille annettaisiin pikakoulutus tehtävään. Pfizerin entinen varajohtaja Mike Yeadon toteaa, ettei ole kuullut mitään yhtä pelottavaa lääketieteeseen liittyvää sitten oman koulutuksensa aloittamisen vuonna 1981!

11 vastausta artikkeliin “Mitä jokaisen tulisi tietää HPV-rokotuksista”

 1. Mikä saa sinut uskomaan, että tämä yksittäinen Erkola on oikeassa ja THL, WHO ja valtaosa suomalaisista lääkäreistä on väärässä?

  Tykkää

  1. Mikä saa sinut uskomaan, että Erkola ja näiden lasten vanhemmat ovat väärässä ja THL, WHO ja nämä tällaiset lääkärit ovat oikeassa? Kun tutkit jo ihan pelkästään WHO:ta rahoittajineen ja THL:n ja WHO:n suhdetta, voit huomata jotakin. Kehotankin tutkimaan itse, materiaalia löytyy paljon.

   Tykkää

   1. Eli sinulla ei ole mitään järkevää perustelua. En minä rupea etsimään perusteluja väitteillesi, jos sinäkään et niitä löydä. Minä uskon ennemmin alaan (syöpä- ja rokotetutkimus) perehtyneitä tutkijoita, kuin jotain aivan muun alan lääkäriä ja maallikoita. Eiköhän Erkolakin saa jostain palkkansa.

    Tykkää

 2. Ihan vapaasti Doris. Minulla on hyvinkin syyni ja perusteluni, ja ne tulevat esiin esimerkiksi Erkolan haastattelusta. Minun on turha jankata sinun kanssasi, jos haluat rokottaa itsesi ja lapsesi, se on sinun asiasi. Mutta ketään muuta et voi pakottaa ottamaan rokotteita. Onnea matkaan.

  Tykkää

  1. Olen ottanut HPV-rokotteen jo yli 10 vuotta sitten ja olen edelleen hengissä! Ja aion ilman muuta rokottaa myös lapseni ja suositella sitä kaikille omille potilailleni. Mutta varmaan minutkin on paha lääketeollisuus lahjonut. En tietenkään voi pakottaa ketään muuta ottamaan rokotetta, mutta minusta on todella sääli, että tällaiset salaliittoteoriat leviävät näin ja niin monet ovat valmiita uskomaan niihin.

   Tykkää

   1. Doris, sinä et ole ainoa ihminen tässä maailmassa. Jos sinulle ei tullut oireita hpv-rokotteesta, se ei tarkoita että kaikki muut olisivat yhtä onnekkaita. Jos todella olet lääkäri, miten aiot auttaa rokotevaurioisia? Ei se mikään salaliittoteoria ole, mene heidän kanssaan juttelemaan. Voisit keskustella myös Erkolan kanssa. Muitakin lääkäreitä on, mutta kuten tiedät, siis jos todella olet lääkäri, että lääketeollisuuden ja median kanssa vastakkain asettuvat menettävät äkkiä lääkärinlupansa. On siis todella rohkeaa Erkolalta nousta esiin, kunnioitan häntä ja hänen kaltaisiaan ihmisiä suuresti. Olisipa hyvä, jos sinäkin kertoisit – lääkäri jos olet – nimesi, niin tiedän pysyä poissa vastaanotoltasi. Ihan mielenkiinnosta: otatko vastaan yleisellä vai yksityisellä puolella? Minkä alan lääkäri olet?

    Tykkää

   2. ”Mutta varmaan minutkin on paha lääketeollisuus lahjonut.”

    Olet oikeassa, lääketeollisuus on pohjimmiltaan PAHA. Se on suurliiketoimintaa, jonka perimmäinen tarkoitus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Ei ole olemassa ns. pyhiä asioita, edes terveys, vaan myös terveys on kauppatavaraa. Näin se valitettavasti on.

    Liked by 1 henkilö

   3. Näin se valitettavasti on, kuten Sedu kirjoittaa. Lääketeollisuudesta on tullut ahne ja paha, jonka päällimmäinen tarkoitus on tuottaa osakkeenomistajille mahdollisimman suuret voitot. Se näkyy nyt myös koronarokotteen mielettömässä kaupittelussa, johon ovat liittyneet myös ostettu media ja ostetut poliitikot.

    Tykkää

   4. Koska tämä kumminkin on kirjablogi, niin laitan pari kirjavinkkiä sanojeni tueksi: Peter C. Gotzsche: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, sekä Ghislaine Lanctôt: Medical Mafia – How to get out of it (alive) and take back our health and wealth. Jälkimmäisen voi ladata ilmaiseksi netistä pdf-tiedostona.

    Tykkää

   5. Tämä kirjalista tulee nyt hassuun paikkaan, mutta Gøtzschelta ilmestyy/on ilmestynyt tänä vuonna uusi kirja rokotteista, Vacciner – Sanning, lögn och kontroverser (Rokotteet – totuus, valheet ja kiistanalaisuus). Toivottavasti tämä suomennetaan pian! (jokin minussa epäilee sitä kovasti, mutta toivon kuitenkin)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.