Ajatuksia eristyksestä, mediasta ja Macroniasta

Neljäkymmentä päivää neljän seinän sisällä, ulos saa mennä kilometrin säteellä omasta asunnostaan, taskussa on oltava päivätty, kellotettu ja allekirjoitettu lupalappu, samoin henkilötodistus. Ja tähän päälle yritetään lisätä kännykkäseurantaa, kasvotunnistusta, rokoteohjelmia, sosiaalisen elämän minimoimista, pakollisia sairaalamaskeja ja mitä vielä. ”Virus ei pidä ranskalaisesta elämäntavasta”, sanoi presidentti Emmanuel Macron eilen.

Minä sanon että tämä maailma on sairas, eikä se sairaus ole mikään influenssa.

Tänä aamuna avasin Helsingin Sanomien etusivun ja kauhistuin. Siellä alkaa ”timanttinen” eli vain maksaville tilaajille tarkoitettu juttusarja ”Maailma koronan jälkeen”, ensimmäisenä kirjoittajana esitellään ranskalaisfilosofi Bernard-Henry Lévy. Minä muistan tämän herran. Hänet tunnetaan paitsi äärimmäisestä itserakkaudestaan, myös feikattujen reportaasien tekemisestä. BHL, kuten häntä Ranskassa kutsutaan, oli jokunen vuosi sitten esillä kun kävi ilmi, että hänen suuret reportaasinsa tuolloin sotatilassa olleessa Jugoslaviassa oli väärennettyjä: siis väärennettyjä siten, että kuvia rajaamalla oli jätetty pois muurin takana rauhallisesti kävelevät miehet ja näytti siltä, että nuori, kaunis ja rohkea BHL piilotteli muurin suojassa tarkka-ampujilta. Alla valokuva tilanteesta, mutta tästä oli siis televiosreppariversio myös, missä kuuluu pommien ääniä ja muuta kivaa. Rohkea BHL!

BHL ”ottaa suuria riskejä” Sarajevossa sotaa käyvässä Jugoslaviassa piilotelleen tarkka-ampujilta. Pilalehti Canard Enchainée julkaisi laajemman otoksen tilanteesta, missä näkyy muurin toisella puolella rauhallisesti kävelevän kaksi miestä.

Mutta se on vielä pientä. Kun tästä herra BHL:stä esitettiin varsin epäimarteleva tutkivan journalismin reportaasi ohjelmassa Complement d’Enquête, ja jonka minäkin tuolloin vuonna 2014 katsoin, niin mitä kävi seuraavana päivänä? Ohjelman tuottaja-juontaja löytyi kuolleena. Ja se siitä. Paitsi että ei. BHL:llä on myös hyvin läheiset suhteet mm. presidentti Sarkozyyn, jonka lahjusoikeudenkäynti pitäisi alkaa tämän vuoden lokakuussa.

Eli tällaista herraa esittelee Helsingin Sanomat suurena ranskalaisajattelijana. Itse en pääse juttua lukemaan, mutta lukekaa juttu näiden tietojen valossa ja etsikää itse lisää.

Kuvakaappaus HS:n etusivulta 25.4.2020

Se, minkä tämä koronaepidemia on todella näyttänyt, ja mistä minun piti kirjoittaa ennen kuin huomasin tuon HS/BHL:n, oli media ja televisio ja miten sen propagandistinen luonne on tullut todella voimakkaasti esiin. Se jättää jatkuvasti kirjoittamatta tai esittämättä oikeasti tärkeää faktaa, kuten että esimerkiksi THL laskee koronakuolemiksi kaikki ne, joissa kuolleella on todettu koronavirus, vaikka potilas olisi muuten ollut syöpään menehtymäisillään tai jäänyt auton alle. Tällä samalla logiikalla myös itsemurha on koronakuolema, jos hirttäytyneellä on todettu korona.*

Samoin media jättää jatkuvasti kertomatta kuolleiden iän, joka tavallisesti on hyvin, hyvin korkea, ja yhtä lailla se jättää suhteuttamatta kuolemat ja sairastuneet väkilukuun. Karkein esimerkki on Japani, josta pelotellaan tulevan seuraava koronapätsi New Yorkin tapaan, maa on jo sulkeutunut sisäänsä ja kehottanut kaikkia pysymään kodeissaan, ryhtyvän etätyöhön ja sulkevan ravintolat, liikkeet, koulut ja niin edelleen. Japanissa on koronaan liittyviä (huom. EI koronakuolemia, vaan koroonaan liittyviä kuolemia, kuten asia pitäisi ilmaista) kuolemia noin 300. Ihmisiä maassa on 126 miljoonaa. Siis 126 miljoonasta on kuollut 300 ihmistä, joilla on todettu korona. Minne on kadonnut maailmasta suhteellisuudentaju?

Takaisin mediaan, josta voisi kirjoittaa loputtomiin, mutta tyydyn tällä kertaa vain sanomaan, että nyt jos koska on tärkeää kriittinen medialukutaito, terve epäily ja median toimintatapojen tunteminen. On myös huomautettava, että kun media nostaa esiin salaliittoteoriakortin, se on peloissaan. Se on peloissaan siksi, että sen asema on uhattuna, kun ihmiset ryhtyvät kyseenalaistamaan sen tarjoaman yksisilmäisen totuuden ja ryhtyessään etsimään itse tietoa. Kritiikitön, kuten rokotekritiikitön, media ei edusta enää journalismia, se on muuttunut valtiolliseksi propagandaksi.

Megalovirus capitalo liberalus. Mielenosoittajia Pariisissa 14.4.2020 julkisen sairaalan säilyttämisen puolesta.

Kuten Ranskassa… Bloggauksen alussa kuvailin, millaisia järeitä toimenpiteitä on otettu käyttöön ”koronan vastaisessa taistelussa” eli ihmisten lukitsemista koteihinsa, seuraamista ja valvontaa. Käytännössä pikkukaupungissa asukkaita hallitaan vain pelolla, joka toteutetaan television ja median avulla. Kadulla ei kukaan kysele papereita eikä estä kauppaan menemistä tai metsäpolulle puikahtamista.

Mutta televisio näyttää jatkuvalla syötöllä kuvia raskaasti aseistetuista poliiseista, jotka valvovat, ojentavat ja sakottavat asukkaita, näytetään miten armeijan raskas kalusto saapuu Pariisiin, uutisankkurit (ennen heitä kutsuttiin uutistenlukijoiksi) kertovat kuin opettajat ja opettajattaret, mitä kansalainen saa ja ei saa tehdä ja vastaa ihmisten kysymyksiin samana tapaan: saa, ei saa, saa, ei saa. Poliitikot pysyvät kansalaisten ulottumattomissa tv-ruutujen toisella puolen.

Ja kansalaiset, jotka protestoivat… heidät pidätetään. Kuten kävi Toulousessa Etelä-Ranskassa nuorelle naiselle, joka oli laittanut kotinsa eteen banderollin, jossa luki ”MACRONAVIRUS, milloin tämä loppuu?” Naista kuulusteltiin neljä tuntia poliisiasemalla ja syytettiin oikeuden halventamisesta ja politisoinnista. Että tällaista menoa Macroniassa, joksi Ranskaa nykyään on alettu kutsumaan.

Sairaalahenkilökunnan puolesta ja Macronavirus – milloin tämä loppuu? -banderollit talon ulkomuuriin kiinnitettynä Toulousessa.

*Lisäys 1.4.2020 Ylessä oli tänään juttu koronakuolemien tilastoinnista, johon ohjeet on antanut, yllätys, yllätys, WHO. Lainaus jutusta: ”Ohjeen mukaan covid-19 tulee merkitä peruskuolemansyyksi. […] Usein covid-19 johtaa keuhkokuumeeseen joka puolestaan aiheuttaa kuoleman aiheuttavan hengitysvaikeuden. Kuolintodistukseen prosessi kirjataan WHO:n ohjeen mukaan niin, että covid-19 on peruskuolemansyy, keuhkokuume välivaiheen kuolemansyy ja hengitysvaikeus välitön kuolemansyy. WHO:n ohjeen mukaan covid-19 voidaan merkitä peruskuolemansyyksi myös silloin, kun virusta ei ole laboratoriotestissä varmistettu.”

Jutussa viitattiin myös HS:ssä 16.4. olleeseen mielipidekirjoitukseen, jossa geriatrian professori Husista toteaa mm näin: ”Mutta mitä on koronakuolemien takana? Näkökohta, jota yllättäen ei ole juuri käsitelty, on se, kuinka moni kuolee koronainfektion kanssa ja kuinka moni oikeasti koronainfektion takia? Italiassa koronainfektioon liitettyjen kuolemien määrä on suurimpia maailmassa. Kuolemista lähes 99 prosenttia on potilailla, joilla on vähintään yksi perussairaus. Lähes puolella on vähintään kolme perussairautta. Tällaisessa tilanteessa kuolinsyyn asettaminen on haasteellista.”

2 vastausta artikkeliin “Ajatuksia eristyksestä, mediasta ja Macroniasta”

  1. Virus on luonnollinen. Luonnottomia ovat eläintorit Kiinassa ja yletön lentomatkailu.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.