Tanska(kin) poistaa maskipakon JA rokotepassin!

Samaan aikaan, kun Suomessa kiirehditään rokotepassia käyttöönotettavaksi jo ennen juhannusta (ja jälleen ilman minkäänlaista kriittistä keskustelua), maailmalla tapahtuu vastakkaista liikehdintää.

Moni on varmasti jo tietoinen, vaikkei valtamedia asiasta kirjoitakaan, että Yhdysvalloissa yhä useampi osavaltio (tähän mennessä 11) on kumonnut koronarajoitukset ja kieltänyt rokotepassin lailla. Samoin rokotepassin eli nk. ”vihreän passin” pilottimaa Israel on kansalaistensa huojennukseksi poistanut rokotepassivaatimukset sekä maskipakon 1. kesäkuuta. Lasten ilo on silminnähtävää:

Mutta tiesitkö, että myös Tanskassa poistetaan maanantaina 21.6.2021 maskipakko ja samalla aletaan vähitellen karsimaan rokotepassivaatimuksia? The Local kertoo, että maanantaista alkaen Tanskassa ei enää tarvita rokotepassia kirjastossa käymiseen eikä kerho- tai vapaaehtoistoimintaan. Elokuun 1. päivästä alkaen rokotepassia ei tarvita myöskään teattereihin, konsertteihin tai tapahtumiin, syyskuun 1. päivästä alkaen ei liioin ravintoloihin, kampaamoon tai kuntosalille, ja 1. lokakuuta alkaen rokotepassi poistetaan kokonaan.

the local tanska

Tämä on täysin päinvastaista, mitä esimerkiksi Helsingin Sanomat kirjoittaa samaan aikaan, otsikoiden tilaajille varatun timanttijuttunsa ”Passi vapauteen” ja jatkaen, että ”Tanskassa kuka tahansa voi mennä ilmaiseen ja nopeaan koronavirustestiin, jonka jälkeen avautuvat ovet tapahtumiin. Se mahdollisti myös jalkapallojuhlien järjestämisen.” En ole Hesarin tilaaja, en mistään hinnasta maksa tuon propagandakanavan jutuista, joten tyydyn toteamaan jutun sisällön vain siitä, mitä se maksumuurin ulkopuolella näyttää. Etusivulla juttu esitellään näin: ”’Voit tehdä mitä haluat seuraavat 72 tuntia’ – Tanskassa koronapassia on käytetty jo kuukausia, ja tältä se näytti kisahulinassa”. Laatujournalismia, anyone?

hs tanska rokotepassi

On mielenkiintoista huomata myös, että vaikka Helsingin Sanomat ihannoi valtavasti New Yorkia, ei se kuitenkaan kirjoita siitä, että nyt myös New York on poistanut koronarajoitukset. Ei maskipakkoa, ei ravintolarajoituksia, ei kokoontumisrajoituksia. Eikä rokotepassia. Paluuta normaaliin juhlittiin ilotulituksin, mutta en ainakaan minä huomannut juurikaan uutisointia aiheesta kansainvälisessä valtamediassa, Suomi-uutiset mukaan luettuna. East Villagessa näyttää nyt kuitenkin tältä:

Ei, Suomi-uutiset ovat nyt yhtä yhteistä EU-rokotepassipropagandaa. Suomi avautuu koska ihana rokotepassi sen meille mahdollistaa! Kumartakaamme ja rakastakaamme rokotepassia! Tänään tupsahti sähköpostiin Finnlinesin uutiskirje, jossa rokotepassia mainostetaan seuraavasti: ”Vihdoinkin matkaan! Hyödynnä täysi rokotesarja ja varaa laivamatkasi Saksaan”. Taikasana on terveysturvallisuus, ja rokotepassi macht frei. Saksan puolella ”[l]ähtökohtaisesti täyden rokotesarjan todentavan rokotepassin turvin majoitut ilman lisätestauksia.” Miten mukavaa.

Miksi rokotepassista ja mitä se todella tarkoittaa ei sitten keskustella? Sehän on selvää. Jos keskusteltaisiin, ihmiset alkaisivat päästä jyvälle millaiseen yhteiskuntaan meitä ollaan viemässä. Suomen Sotilaassa aiheesta on kirjoittanut erinomaisen artikkelin valtiotieteiden tohtori ja politiikan tutkija Iivi Anna Masso, joka on ainoita, jotka tähän kuumaan perunaan uskaltaa koskea. Jutun pitempi versio löytyy hänen omasta blogistaan otsikolla Sirutettu kansa. Virolaisena hän ei taida olla yhtä naiivi ja luottavainen kuin me lintukodon kasvatit…

Jutussaan (alleviivaukset minun) Masso toteaa mm. että ”Suomen hallitus, ja myös oppositio, erityisen innokkaasti Kokoomus” ovat heittämässä roskiin kaikki eettiset kansainväliset sitoumukset, ”valmistelemalla ja vaatimalla nk. rokotepassin käyttöönottoa, painostakseen ihmisiä ottamaan koronarokotteiksi kutsuttuja lääkkeitä” ja jota maailmalla ”ajetaan suurteollisuutta edustavien järjestöjen, lääketeollisuuden sekä siihen usein taloudelliset kytkökset omaavien terveysviranomaisten voimin. […] Käytännössä ollaan luomassa lääketieteellistä apartheidjärjestelmää, jossa ihmiset erotetaan ’puhtaisiin’ ja ’epäpuhtaisiin’ heille tehtyjen lääketieteellisten toimenpiteiden perusteella.”

Ja vaikka EU kieltää syrjinnän ja WHO:kin on ottanut kielteisen kannan immunisaatiopasseihin, ”[s]ilti EU:n komissio, Suomen hallitus, Suomen eduskunta sekä enemmistö suomalaisista mepeistä, tukevat ’rokotepassien’ käyttöönottoa, uhmaten kaikkia lääketieteellisen etiikan sopimuksia, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan, kansalaisten yhdenvertaisuutta, yksityisyyden suojaa sekä kansalaisten itsemäärämisoikeutta. Eikä asiasta käydä avointa julkista keskustelua. Miksi?” Niinpä. Hyvä kysymys.

Entä kysymykset seurannasta? Missä on keskustelu siitä? Masso kirjoittaa: ”Kun ’rokotepasseista’ tehdään kansalaisten yksityisiä tietoja eri tahojen luettavaksi tallentavia elektronisia tiedonsiruja — mm. Sitra tutkii ’rokotepassin’ yhdistämistä maksukortteihin, muita vaihtoehtoja ovat mm. mobiilisovellukset ja myös ihonalaiset sirut, joista asiaa suunnittelevat tahot myös keskustelevat avoimesti — kyseessä on ennenkuulumaton seurantaprojekti, joka koskee yhtä lailla myös rokotettuja.” Myös yksityisyys on uhattuna, kun ”blockchain-teknologiaan perustuvaan siruun voidaan lisätä mitä tahansa tietoja lääketieteellisten tietojen lisäksi”. Vain taivas ja viranomaisten kekseliäisyys on rajana mitä tietoja: rokotteiden voimassaolosta aina ”väärillä” nettisivuilla vierailuun ja ”vääriin” mielipiteisiin tai liialliseen juopotteluun saakka. Kyllähän me tiedämme, mitä meistä halutaan tietää.

Media, ml. Yle ja HS, kauhistelevat kyllä mielellään Kiinan pisteytysjärjestelmää ja uiguurien kohtaloa (joita toki saa ja pitääkin kritisoida), mutta kun sama tulee omalle tontille, ollaan hiljaa kuin hiiret. Kuten Masso toteaa: ”Kiinassa kansalaisia arvioiva ’sosiaalisten pisteiden’ järjestelmä jo määrittelee, mihin kansalaisilla on oikeus mennä ja milloin. ’Rokotepassi’ olisi askel kiinalaisjärjestelmän suuntaan.’

Me emme ole kuitenkaan siinä vielä. Me, kansalaiset, voimme pysäyttää kehityksen NYT.

E4HIWnnXEAI49Wg

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.