Oi sanokaa, että vuosi 2021 on…

Toivoisin että heräisin tästä painajaisesta, mutta ei: meidän enkelikasvoinen meikkipossupääministerittäremme jatkaa Bill Gatesin ja Ursula von der Leyenin viitoittamalla tiellä ja haluaa rokotuttaa kaikki maailman ihmiset:

Marin arvioi, että rokotuksia olisi Suomessa annettu kattavasti ehkä kesään tai alkusyksyyn mennessä. ’Ja sekään ei riitä, että Suomessa yksin rokotetaan, vaan rokottamisen pitää onnistua kaikkialla. Muutoin emme saa globaalia pandemiaa kuriin’kirjoittaa Suomen koronarokotuskampanjan pääaviisi Helsingin Sanomat.

Sanokaa minulle, että vuosi 2021 on suuren heräämisen vuosi? Että ihmiset tajuavat että tällä keisarinnalla ei ole sen enempää vaatteita kuin maan pahvipresidentilläkään? Oi sanokaa, että me heräämme, että me riisumme maskimme, lakkaamme lotraamasta sitä vihoviimeistä käsidesiä ja tajuamme, että helvetti, meitä on kusettu linssiin niin törkeästi, että nyt riittää.

Sanokaa, että tämä vuosi on parempi, että me olemme matkalla parempaan tulevaisuuteen. Kieltäydyn ajattelemasta mitään muuta. Tämä nainen ei ole minun pääministerini. Eikä tuo ukko minun presidenttini.

Sanokaa minulle, että me olemme oikeasti kuulleet tämän keskustelun, että sitä käydään… (Kiitos kuvaparin tekijälle, kuka ikinä oletkin!)

 

12 vastausta artikkeliin “Oi sanokaa, että vuosi 2021 on…”

  1. Ensinnäkin kiitän näistä sinun silmiäavaavista jutuista tähän koronahysteriaan liittyen. 🙂 Hereillä on oltu keväästä 2020 asti. En niinkään ole myöhäisherännäinen. Päädyin jokin aika sitten sivuillesi. etsiessäni toisenlaista näkökulmaa tähän hysteriaan, kun valtamedia ei sitä tarjoa.
    Viime keväästä asti ollut epäilys, että onko tässä jotain muutakin? Syksyn mittaan olen kaivellut asioita ja yrittänyt etsiä totuutta tämän takana. Minulle vain riitti tämä panikointi ja nämä absurdit määräykset pakkomaskeineen. Se lähti siitä, että kyseenalaistin onko maskeista mitään hyötyä ja miksi niitä on pakko pitää? Itse en sitä ole mielelläni laittanut naamalleni. En vain kokenut tarpeelliseksi. Olen nähnyt mitä haittoja siitä on joillekin ollut mm. päänsärky, suu kuivuu, silmät kutiavat, haittaa näkökenttää. Se tieto mikä on karttunut on antanut sitä kaivattua toisenlaista näkökulmaa ja vahvistanut epäilyni. Joten minua ei enää viilata linssiin.
    Toivon, että itsekin ihmisten heräävän, kuinka meitä viilataan linssiin ja taistelisi ihmisoikeuksista. Ei tällänen peli vetele, että meitä sorretaan. Yritän tätä viestiä omalta osaltani viedä eteenpäin. Jotkut uskoo ja jotkut ei epäile tässä olevan mitään mätää.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos viestistäsi, LadyMarybel! On aina ihana kuulla, että muutkaan eivät tätä pajunköyttä niele. Siitä se lähtee, että pysähtyy ajattelemaan, näkee kaiken absurdiuden ja epäloogisuuden. Omalla kohdallani kokemukset Ranskasta ovat sen verran voimakkaita (kaikki se, mitä tapahtui jo ennen koronaa), etten ole uskonut tähän koronastooriin sekuntiakaan. Ranska oli vallankumouskypsä jo viime vuoden tammikuussa, sitten kansalaiset määrättiin pakkoeristykseen, kaikki mielenosoitukset kiellettiin. Ja valtamedia syö Macronin kädestä… Se, miten laajaksi tämä ”pandemia” osoittautui on kyllä ollut yllätys minullekin.

      Mutta tärkeintä on puhuminen, ajatusten vaihtaminen. Moni aivan varmasti epäilee mielessään, mutta kun kaikki ympärillä + media (huoh) toistaa samaa liturgiaa, sitä helposti peittää omat epäilynsä. Ihminen on loppujen lopuksi laumaeläin. Siksi se lauma on saatava hereille, ja se tapahtuu puhumalla, puhumalla ja puhumalla. Ja sillä, että itse kieltäytyy maskeista, käsidesistä ja rokotteesta. Minusta on käsittämätöntä, että ihmiset ovat suostumassa vapaaehtoisiksi ja ilmaisiksi koerotiksi, ei sellainen tapahdu kuin hyvin voimakkaan aivopesun myötä. Yleensä ihmisellä on kuitenkin itsesuojeluvaisto aika vahvana. Ehkä nytkin? Loppujen lopuksi? Tuossa lainaamassani jutussa Sanna Marin harmitteli, etteivät kaikki olekaan rientäneet piikille siinä määrin kuin oli toivottu…

      Joo, ei pidä toivoa menettää, me voitamme tämän! 🙂

      Tykkää

      1. Eipä mittää! Totta mitä kommentoit. Halusin sanaisen arkkuni avata ja kiva löytää muitakin, jotka ajattelee tästä tilanteesta samoin. Pidän terveen maalaisjärjen ja kriittysyyden aina mukana mitä ikinä luenkaan tai kuulen. Haluan asiaa perehtyä juurta jaksain, että minulle muodustuu kuva mistä tässä asiassa on kyse ja on lyödä faktoja pöytään ennen kuin lähden huutelemaan mitään. 😀
        Ehkäpä se jostain itsesuojeluvaisto sieltä jostain kumpuaakin tämän aivopesun keskellä. Miten ihmiset saakin aivopestyä uskomaan kaikenlaisiin hömpötyksiin? Onko niin auktoriteettiuskovaisia, että niellään mukisematta se mitä ylempi taho sanoo ja se on laki/määräys? Ei ajatella omilla aivoilla ollenkaan. Ihmisen vahvimpia tunteita on pelko ja pelolla lietsotaan kaaosta ja ehkäpä ihmiset ei kaaoksen keskellä ajattele järkevästi ja ihmiset kaipaavat hädän hetkellä turvallisuuden tunnetta. Sanotaan käyttäkää maskeja. Ota rokote, niin olet turvassa. Ehkä tähän vedotaan, että uskot heidän ajattelevan ihmisten parasta. Voisiko näinkin selittää? Ei minulla sen parempaa ajatusta tule.

        Joo, ne laittamasi videot Ranskasta ja muualtakin herättivät ja niittasivatkin sen viimeisen niitin arkkuun. Yksi vaikuttava video oli missä Barcelonan kaupungissa mies soitti pianoa Antilockdown -mielenosoituksessa. En vain voi katsoa tätä vierestä. Vielä poliisitkin on pamputtelemassa. Täytyy myöntää, että ollessani pienellä lomalla Barcelonassa muutama vuosi sitten. Oliko silloin sitä terrorismin uhkaa mitä mediassa oli juttua? Muistikapasiteetti ei riitä enää muutaman vuoden takasiin asioiden muistamiseen kymmenen vuoden takaiset kyllä. 😀 Anyway, oli laitettu aseistettuja poliiseja kaduille. Olivatkin kovannäköisiä kavereita, että jos menet ryttyilee, niin varmaan alkaa pamputtaa. 😀 Muistan, kun yks-kaks kadulla juoksee täyttä vauhtia mies, jotakuta karkuun ja poliisi hetken kuluttua juoksee perässä, kuin ohjus. Pystyisikö karistaa edes perästä. En tiedä mistä oli kyse. Liekö varkaus? Lyhyellä viisitillä näki miten on eri meininki, kuin mihin täällä tottunut. Siellä tämä on varmaan arkipäivää. Kyllähän polluja näki useinkin ja sattu ja tapahtu. Mielenosoituksiakin näki enemmän. Kyllä hetken sydän hakkas tiuhaan tahtii tai ajattelin räjähtääkö pommi vai mitä tapahtuu. Kadulla oli eristetty vielä koju. Meni aivan jumiin, vaikken niin helposti hätkähdä. Hengissä ollaan ja muuten tämänkin hysterian aikana rauhallisesti ottanut. Ei herättänyt mitään paniikkia. En minä virusta juokse karkuun, jos olisin sairastunut uskon selviäni kyllä tai sitten maallinen elämä loppuu siihen. Toinen mikä sympatiani herättävät ovat yrittäjien ahdinko. Luin erään leffayrittäjän haastattelun ja olin pahoillani hänen tilanteesta, muutenkin kun yrittänyt saada uuden leffateatterin toisiin tiloihin, niin sieltäkin on tullut kapuloita rattaisiin ja nyt korona. Kuten hän itse sanoi ei pidä vajota synkkyyteen. Eikä pidäkään jäädä tuleen makamaan. Täytyy vaan pitää lippu korkealla ja pää pystyssä. 🙂

        Itsestä on kiva keskustella ja vaihtaa ajatuksia. Avartaahan sekin. Ymmärsin, että pidät pääosin kirjablogia. 🙂 Luen itsekin, kun aina joutessa. Joskus kirjablogeista etsii uusia kirjoja luettavaksi, jotka voisivat kiinnostaa ja mitä ajatuksia kirja on herättänyt lukijassa? Ehkä saan sinunkin blogista, joskus jotain lukuvinkkiä. 🙂
        Nyt kirjotus venähti, mutta jos nyt toivon mukaa hyvikset voittaa. 😀 Katsotaan mihin tämä vie.

        Liked by 1 henkilö

      2. Maalaisjärkeä ja asioiden kyseenalaistamisesta minäkin olen kaivannut yhteiskunnalliseenkin keskusteluun koko tämän koronapandemian aikana! Toisaalta hyvää on se, että ihmiset ovat kuin ovatkin alkaneet tutkia asioita itse, enää ei oteta (tai yhä useampi ei ota) valtamedian tarjoamaa kakkua vastaan sellaisena. Kyllähän minäkin luen edelleen Hesarin ja Ylen juttuja, mutta luen myös niiden läpi ja etsin muita tietolähteitä. Enemmän nykyään niitä muita… Mutta jos jotakin positiivista tässä kaikessa on, niin se on se herääminen, valtamedioiden ja valtarakenteiden kyseenalaistaminen, rokotteiden ja medikalisoitumisen vaarojen paljastuminen, ja ehkä sitten kuitenkin jokin uusi yhteisöllisyys, joka lähtee nousemaan. On upeaa nähdä, miten maailmalla vähitellen myös poliisi ja armeija alkaa siirtyä kansalaisten puolelle. Sillä siellä heidän pitäisi olla.
        Kokemukset ulkomailta ovat tärkeitä, meillä Suomessa eletään kuitenkin sen verran suojattua ja toisistamme erillään olevaa elämää, mutta meidän suurin vaaramme on konsensushakuisuus ja omien mielipiteiden piilottaminen, se, että keskustellaan mieluummin säästä kuin tärkeistä asioista. Esimerkiksi Ranskassa olen oppinut, että voidaan väitellä ja olla asioista eri mieltä, eikä se tarkoita että seuraavaksi otettaisin puukot esiin. Ei, juuri keskustelu antaa uusia näkökulmia, emmehän me kukaan kaikkea tiedä! Ihmiset ja kansat ovat erilaisia. Suomessa ei ehkä nousta barrikadeille ja osoiteta mieltä sankoin joukoin, meillä tullaan hitaasti mukaan, mutta kun asiat alkavat mennä eteenpäin, ne menevät vyöryen. Voi olla, että me näemme tällaisen vyöryn tänä vuonna. Ja tosiaan, meillä Suomessa näkee todella vähän poliiseja, Keski-Euroopassa he ovat enemmän katukuvassa. On ihan eri juttu, kun koronamääräyksiä valvoo aseistettu virkavalta tai THL:n televisiossa annetut määräykset. Suomessa on tsaristinen alamaismentaliteetti hyvin vahvassa, joten suositukset otetaan lakina…

        Pelolla on hallittu aina, etenkin diktatuureissa, ja sellaiseksi EU ja oikeastaan koko maailma on nyt vaarassa luisua. Siksi he käyttävät psykologisen sodankäynnin oppeja. Katsoin pari vuotta sitten dokkarin PR-propagandasta, siis mainonnasta ja mediasta propagandan välineenä, joka kumpuaa freudilaisesta psykologiasta. Sitä käytetään yhä ihan sellaisenaan.

        Ajatustenvaihto on aina tervetullutta, se on se muuttava voima eli kiitos vaan pitkästä ja pohdiskelevasta viestistäsi 🙂

        Liked by 1 henkilö

    1. Mimma, Suomessa maskipakko on vapaaehtoinen (ymmärtänet ironiani). Monissa muissa maissa on maskipakko sakkojen, vankilan ja poliisin pamputuksen uhalla. Se, että me ylipäänsä joudumme puhumaan maskipakosta tai ”suosituksista”, on sairasta.

      Tykkää

  2. Kysyn, la plume, miksi nimittelet ihmisiä?
    Sanna Marin ja Sauli Niinistö ovat todellisia henkilöitä, ei edes pseudonimellä esiintyviä, kuten itse olet.
    Mieti, toistaisitko samat lukuisat aggressiiviset eri henkilöistä käyttämäsi nimittelyt myös omalla nimelläsi ja kasvokuvallasi.
    Kielenkäyttösi on loukkaavaa.

    Korjaus vastaukseesi nimimerkkikirjoittajalle edellä: Sanna Marin ei harmitellut sitä, että ihmiset eivät olisi ”rientäneet piikille”, vaan sitä, että rokotusten jakaminen on käynyt niin hitaasti. Itsekin harmittelen samaa.
    Nyt on käynyt myös ilmi, että tilauksia on tehty liian vähän koko EU:n alueelle, ja joudumme odottamaan.

    Et viitsisi jakaa tuollaisia huonosti tehtyjä videoväärennyksiä mitä edellä jossain postauksessasi jaoit Kamala Harrisin rokottamisesta.

    Kävin aikoinaan blogissasi kun vielä kirjoitit kirjoista. No, nyt kirjoitat 90-prosenttisesti näitä rokotevastaisia salaliittoteorioita.
    En aio tulla väittelemään virukseen liittyvistä asioista kanssasi. Ymmärrän sen olevan turhaa.

    Tykkää

    1. Marjatta, hauska kuulla sinusta. Olemme tämän asian kanssa täysin vastakkaisilla suunnilla, mutta sen ei pidä estää keskustelua eikä edes toveruutta, jos sallit minun sanoa näin.

      Jos kirjoittaisin STT:n uutisia, kirjoittaisin neuvomallasi tavalla. Jos kirjoittaisin poliittista – satiirista ja kiukkuista – kolumnia tai pakinaa, kirjoittaisin kuten teen nyt. Voi olla, että siinä tapauksessa vaihtaisin ”meikkipossupääministärittären” lievempään ”huulipunapääministerittäreen”, mutta tuskin muuttaisin muuta. Kirjoitan nopeasti, kuten olet ehkä huomannut, tekstin hiominen jää, mutta toisaalta se on autenttisempaa. Se on blogien ominaisuus, pitää siitä tai ei. Tämä kun ei ole kaupallinen tai brändiblogi.

      Mitä tulee poliitikoihin, heidän päätöksensä vaikuttavat miljooniin ihmisiin, joten heidän tulee sietää kovempaakin kieltä ja kritiikkiä. Jos olisin hyvä piirtämään, piirtäisin pilakuvia, nyt kirjoitan. Nimittelen näitä poliitikkoja, koska olen todella vihainen. Olen vihainen heidän toimistaan, jotka ovat mielestäni suoraan sanoen rikollisia. Nämä poliitikot ajavat ihmisiä konkursseihin, itsemurhiin, taloudelliseen turvattomuuteen ja niin edelleen, ja toivon, että he joutuvat edesvastuuseen teoistaan. Siksi muualla maailmassa aletaan jo käymään oikeutta, en tiedä nähdääkö meillä Suomessa sitä koskaan, mutta jos ei muu niin historia tulee heidät tuomitsemaan. Kuten huomaat, olen todella vihainen.

      Sanot, että tapani kirjoittaa on loukkaava. Samalla nimittelet toisia ihmisiä salaliittoteoreetikoiksi, kun he epäilevät vallalla olevaa narratiivia tai tuovat esiin toisia näkökulmia ja faktoja. Enkä puhu nyt itsestäni, vaan esimerkiksi lääkäreistä, taloustieteilijöistä ja joistakin journalisteista. Väistät aina tämän kysymyksen, enkä ymmärrä miksi. Onko salaliittoteoria se, jonka Helsingin Sanomat salaliittoteoriaksi julistaa? Mistä lähtien Helsingin Sanomat on ollut joku ajatuspoliisi ja auktoriteetti, jonka mielipiteiden mukaan pitää ajatella?

      No, toivon joka tapauksessa että löydät blogiini myös jatkossa, en aio kirjallisuutta hylätä. Eikä kirjallisuus ole irrallaan ajankohtaisista tapahtumista ja todellisuudesta, päinvastoin. Se – hyvä kirjallisuus siis – auttaa meitä ymmärtämään sitä.

      Tykkää

      1. Lisään vielä sen verran, että minusta on pöyristyttävää, miten Sanna Marinilla riittää aikaa itsensä kaunistamiseen ja naistenlehtien sivuilla keekoilemiseen, mutta ei asiantuntijoiden tapaamiseen. Koronatoimissakin hän jatkuvasti piiloutuu THL:n ”asiantuntijoiden” taakse, jotka puolestaan saavat määräyksensä WHO:lta. Se on fakta, ei salaliittoteoria. Meidän maatamme johdetaan ulkopuolelta. Siksi kritisoin erityisesti tätä kaksikkoa.

        Liked by 1 henkilö

  3. Aivan. Uskoin ja toivoinkin, että armeija ja poliisi asettuisivat kansan puolelle. Niinhän sitä sanotaan matkailu avartaa.

    Näin on. Ei ole uutta, että pelolla hallitaan. Psykologinen sodankäynti välähtikin vielä myöhemmin mieleeni. Mainitsemasi Suomessa on tsaristinen alamaismentaliteetti, niin sehän selittikin minulle paljon, kuinka ollaan lainkuuliainen kansa. Siihen on tullut aikaa sitten kiinnitettyä huomiota. No tämäpä avarsi taas paljon. On asioissa vähän viisaampi. 🙂

    Tykkää

    1. Eikä pidä unohtaa, että myös Suomi(kin) on vallankumouksen maa, ei meille itsenäisyyttä kultalautasella tarjottu! Kun kansaa tarpeeksi painaa alas, se nousee. Voi olla että me olemme sellaisessa risteyskohdassa juuri nyt.

      Liked by 1 henkilö

  4. Päivitysilmoitus: Korttitalo huojuu! | Aukeamia

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ajatuksia kirjoista, kirjallisuudesta ja vähän elokuvistakin