Piti olla vaalit, tuli poliisivaltio

Ihan lyhyesti pari huomiota sunnuntain 18.4.2021 tapahtumista. Suomessahan piti olla kunnallisvaalit, jotka siirrettiin THL:n esittämien tähtitieteellisten tartuntaskenaarioiden vuoksi kesäkuun 13. päivälle (hallitus on muuten hyvin ihastunut numeroon 13, olen pannut merkille, sulkutoimien päättymiset, vaalit, yms. ovat pitkin koronavuotta osuneet usein juuri tuolle päivälle…). Kun alkuperäinen vaalipäivä sitten alkoi lähestyä, eivät tartunnat olleet lähimaillakaan oletettuja lukuja, jonka THL kuittasi tapansa mukaan tyyliin ”mut ois voinut olla”. Joo, kaikkea vois olla, kuten vaalit.

Kun vaaleja ei pidettykään, päättivät ihmiset lähteä kadulle. Nähtiin sama näytelmä kuin edellisellä viikolla, eli poliisi oli paikalla mellakkavarusteissa ja hevosten kera (ei sentään vielä panssarivaunuja ja vesitykkejä…), esti parhaansa mukaan ihmisten etenemistä ja, mikä tuli monelle yllätyksenä, alkoi pidättää ihmisiä ilman mitään järjellistä syytä. En ollut itse paikan päällä, mutta katsoin striimejä ja muita tallenteita ja luin ihmisten kertomuksia, ja olihan se jotakin, mitä ei olisi ikinä kuvitellut tapahtuvan Suomessa. ”Poistumiskäsky, sinun on poistuttava Helsingin keskustan alueelta”, ”Ai koko Helsingin”, ”Joo, sinut on nyt pidätetty”. Kafka ja Orwell tulevat saamaan uusia kirjoittajaliittolaisia Covid 19-84:n aikakaudella.

(Välihuomio 22.4. Olin kirjoittanut ja luullut julkaisseeni tämän jo pari päivää sitten, mutta uusi WP on kammottava, epäkäytännöllinen ja sekava, eikä postaus ollutkaan mennyt eteenpäin… No, jatketaan…)

Lisäys 22.4. Toimittaja Ilkka Tiainen pidätettiin, lyhytdokkari aiheesta ja mielenosoituksesta kertoo paljon:

https://twitter.com/Based_Finland/status/1383894983900483590?s=20

Poliisin toimintaa on ihmetellyt moni, sillä se ei todellakaan enää edusta sitä poliisia, jonka me olemme tunteneet. Poliisista näyttää tulleen politisoitunut poliisi, joka poseeraa Black Lives Matter -mielenosoituksessa ja toisaalta kieltää koronasta keskustelun ja rajoitusten + hallituksen kritisoinnin. Poliisi siis ei enää valvo lakia, vaan mielipiteitä.

Tämä näkyy absurdilla ja pelottavallakin tavalla. Kun yleislääkäri Mikael Kivivuori piti puhettaan kadulla ja nosti esiin kansainvälisen Police for Freedom -aktivismin, joka itse asiassa on nyt rantautunut myös Suomeen, marssi poliisi paikalle ja hiljensi Kivivuoren. Samaan aikaan poliisi pidätti suoraa videokuvaa Helsingistä lähettäviä striimaajia ja pidätti Alfa TV:n toimittajan Ilkka Tiaisen. Kuten jokainen on varmasti huomannut, yksikään media ei kirjoita suomalaistoimittajan pidättämisestä, eikä kenelläkään ole tietoa pidätyksen syistä. Pidättämisellehän täytyy olla syy, ei poliisilla ole valtuuksia pidättää ihmisiä huvin vuoksi… vai onko? Onko Suomen poliisille annettu valtuudet pidättää kenet hyvänsä, mistä syystä hyvänsä? Jos, niin silloin Suomi ei ole enää demokraattinen sivistysvaltio, vaan diktatuuri. Tähän vaatisi jo sisäministerin, pääministerin ja presidentin kommenttia, mutta kaikki kolme ovat hiljaa kuin hiiret ja teeskentelevät, että mitään tavallisesta poikkeavaa ei ole tapahtunut.

Valtaosa kansasta ei tiedä tästä mitään, sillä valtamedia on sekin hiljaa kuin hiiret. Mutta kyllä sielläkin supistaan, aivan varmasti supistaan. Olisi vain jo aika, että alettaisiin puhua ääneen.

Koska mediasta ei tietoa enää löydy, ovat kansalaiset itse ryhtyneet aktiivisiksi. Tällä hetkellä tieto on pirstaloitunutta, mutta löytynee parhaiten ja monipuolisimmin Twitteristä, eli sinne kannattaa tulla mukaan.

Helsinki 18.4.2021

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.