Rokotetta vai placeboa?

Onko niin, että osa rokotetuista saa placeboa eli lumelääkettä, siis suolaliuosta? Kyllä. Missä määrin, sen tietänevät terveysalan ihmiset sekä jotkut muut tahot, mutta fakta on, että rokotteen sijaan osa ihmisistä on saanut suolaliuosta. Koska näitä uutisia ei juurikaan käännetä eivätkä ne nouse kansainvälisiin uutisotsikoihin, ajattelin kerätä niitä tähän postaukseen. Minusta kun on ihan hyvä tietää, että tällaistakin tapahtuu.

Toistaiseksi olen törmännyt viiteen tapaukseen, kolmeen Ranskassa ja kahteen Japanissa. Kaikissa tapauksissa placeboinjektion sanotaan olleen ”vahinko”. Ranskassa ei selitetä mistä tämä ”vahinko” on johtunut ja miten näin on päässyt käymään, mutta näille onnettomille luvataan kuitenkin pian uusi, oikea rokote, vaikka osassa tapauksista onkin kyllä varsin vaikea tietää, kuka sai ja mitä. Japanissa taas on selitelty että heillä on tapana laimentaa rokoteannoksia suolaliuoksella ja nyt sitten osaan ruiskuista olikin päätynyt pelkkää suolaliuosta, ja tällaisen sitten oli joku rokotettava saanut, mutta että ei huolta, siitä ei pitäisi tulla mitään sivuvaikutuksia, mutta sekä sairaalassa että pormestarin pakeilla ollaan kamalan pahoillaan ja kumarretaan syvään. Molemmissa maissa ”vahingot” liittyvät Pfizerin rokotuksiin.

Päivitän postausta sikäli mikäli uusia tapauksia ilmenee. (Saa vinkata kommenttilaatikkoon, jos olette muualta löytäneet vastaavia ”vahinkoja”).

3.4.2021 Châtillon, Hauts-de-Seine: 54 ihmistä sai suolaliuosta Pfizerin rokotteen sijaan. Uutinen: Le Parisien (ranskaksi)

placebo_chatillon

15.4.2021 Deauville, Calvados: 180 rokotetusta vähintään 6 sai suolaliuosta Pfizerin rokotteen sijaan. Uutinen: Le Parisien (ranskaksi)

placebo_deauville

20.4.2021 Epernay, Marne: 140 ihmistä sai vahingossa suolaliuosta Pfizerin rokotteen sijaan. Uutinen: LCI (ranskaksi)

placebo_epernay

12.5.2021 Ikoma, Nara: 1 henkilö 54:stä sai suolaliuosta Pfizerin rokotteen sijaan. Uutinen: Mainichi shimbun (japaniksi ja englanniksi)

placebo_nara

Urazoe, Okinawa: 5 henkilöä sai suolaliuosta Pfizerin rokotteen sijaan. Uutinen: Yahoo Japan (japaniksi)

placebo_okinawa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.