Koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset 29.8.2020 Berliinissä ja Lontoossa (ja Pariisissa!)

…nii’in, myös Lontoossa! Eipä ole mainintaa suomalaisessa valtamediassa. Nämä ”sananvapauden puolestapuhujat”…

Tässä suoraa kuvaa Lontoosta Trafalgarin aukiolta:

Unite for Freedom, London 29.8.2020. ”No new normal!  No new normal! No new normal!” huutavat ihmiset kuorossa.

Kuvakaappaus streamingistä Lontoosta; edustalla naisella kyltti jossa lukee: Freedom over fear.

Lisäys 30.8.: Live-lähetys on tietenkin jo loppunut, joten tässä vielä pari videota Lontoosta,  jossa anti-lockdown-marssille osallistui vähintään 40 000 ihmistä ja mm. Jeremy Corbynin veli pidätettiin ja käskettiin kotiinsa:

(30.8.2020 Jopas oli koronasensuuri nopeaa! Aamulla laitoin ja iltapäivällä jo poistivat. Etsin jonkun toisen videon Lontoosta. Kas tässä, vähän lyhyempi, tosin Assange-pätkä puuttuu:)

He huutavat mm. ”Valitse puolesi!”, ”Pelastakaa lapsemme!”, ”Olemme covid-diktatuurin alaisia”, ”Vapaus! vapaus!”, ”Annammeko hallituksen ottaa kansasta vallan? Emme! Annammeko? Emme!” Ja: ainakin tuossa suorassa lähetyksessä kysyttiin myös: Missä on kuningatar? Videon loppupuolella haastatellaan myös mm. Julian Assangen (jonka media on autuaasti unohtanut) puolustuskomitean jäseniä sekä tavallisia ihmisiä jotka näkevät kaikkien ihmisoikeusten ja vapauksien murenevan käsiin ja yhä uusien ja uusien säännösten tulevan niiden paikalle. Julisteissa lukee mm. ”Uusi normaali on itse asiassa uusi maailmanjärjestys”, ”Minun kehoni, minun valintani” ja ”Mustat ihmiset eivät ole teidän koekaniinejanne rokotteillenne”.

Piers Corbyn kertoo saaneensa sakon ”ihmisten parissa seurustelemisesta julkisella paikalla”, minkä hän luonnollisesti katsoo rikkovan ihmisoikeuksia. Tämän jälkeen tulevat poliisit, jotka kieltävät häntä puhumasta medialle. Videon lopulla Corbyn sanoo lockdownin syyn olevan muu kuin viruksen leviämisen estäminen, ja se syy on yhä uudet määräykset, kuten maailmanlaajuinen rokote sirun kera.

Ja tässä suoraa videokuvaa Berliinistä Brandenburgin aukiolta:

Sekä pari erillistä videota muualta Berliinistä (mielenosoitus on hajoitettu useaan mielenosoitukseen eri puolille kaupunkia):

Twitteristä esim. nämä:

Ensimmäisessä videossa joukko huutaa: ”poliisi-hyvä, avatkaa katu! poliisi-hyvä, avatkaa katu!

Toisessa videossa: ”Schuldig” tarkoittaa syyllistä. Oletan että nimet viittaavat seuraaviin henkilöihin: Georg Restle on journalisti ja televisiokasvo, Markus Söder on poliitikko, Saskia Esken niin ikään poliitikko, Jens Spahn taas on maan terveysministeri. Ne näkyvät tuossa parhaiten. Niin, ja olihan siellä toki myös Biltsu.

Pelkkiä natseja, äärioikeistolaisia, äärivasemmistolaisia, salaliittoteoreetikkoja, rokotekriitikkoja (toisin kuin valtamedia, huom) ja niin edelleen. Eikö? Vai?

No, esimerkiksi nämä siis. Kun media ei kirjoita, niin minäpä teen niin. (Lisäys illemmalla: Hesarin Berliinin kirjeenvaihtaja kirjoitti kuin kirjoittikin, ensin kaikki natsi- ja salaliittoteoreetikkojutut, mutta puolessa välissä juttua sävy muuttui. ”[…] kaikki kriitikot eivät olleet ääri-ihmisiä”, kirjeenvaihtaja toteaa ja antaa sitten – vihdoin – äänen niille tavallisille ihmisille. Kennedyn läsnäoloa hän ei tosin edelleenkään mainitse, eikä ACU:ta, mutta ei kai valtamedialta aivan kaikkea voi odottaa…) (Toinen lisäys postauksen lopussa, koskien koronauutissensuuria*)

Kuvakaappaus streamingistä, älä anna RT-logon häiritä, kamera vain on paikallaan ja kuvaa. Poliisit ovat kerääntyneet kadun keskellä, ihmiset kävelevät rauhassa ohi…

Mutta löysin myös mielenkiintoisen jutun Suomen Yhdysvaltain suurlähetystön sivulta: Myös Helsingin Kaivopuistossa odotettiin tälle päivälle mielenosoitusta? Suurlähetystö kehottaa a) olemaan varovainen jos sattuu yllättäen suuriin kerääntymisiin tai protesteihin, b) tarkkailemaan paikallista mediaa ja c) pitämään matalaa profiilia. Täytyy myöntää, että hämmästyin aika lailla… Sellaista siis odotettiin? Mielenosoituksia odotettiin eri puolille maailmaa? Mielenkiintoista.

 

Lisään taas: Joo’o, kyllä Pariisissakin marssitaan tänään, keltaliivit maskeja vastaan! Paikkana Place de la Nation:

Edustalla olevassa kyltissä lukee: ”Lapsemme eivät ole valtion omaisuutta”.

Liberté, liberté ! he huutavat, eli vapaus, vapaus! ja laulavat marseljeesia.

Tämä myös… Isossa banderollissa lukee seuraavaa: Stop valheille, korruptiolle, diktatuurille, maailma jossa on rauha, vapaus, rakkautta lapsillemme. Ja kenen pää se siellä bandorellin yllä killuu kuin giljotiinin jäljiltä, jollei… Emmanuel Macronin… Ihmiset heiluttavat maskeja käsissään kuin rauhan lippua, ja poliisi seisoo jalat harassa taustalla, jolloin kuoro alkaa rytmikkäästi huutaa: Poliisi kanssamme, poliisi kanssamme, poliisi kanssamme!

Pariisin antimaski-mielenosoituksesta raportoi myös mm. BMFTV, yksi Ranskan pahiten korruptoituneista tv-kanavista. Täällä heidän videokuvaansa.

*Lisäys 6.9. Koronasensuuri on tällä hetkellä kovaa. Olli Tammilehto kertoo Hesarin sensuroineen hänen kommenttinsa koskien Berliinin osallistujamäärää, sen voi lukea hänen blogistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.