Koppi 101 kirjaa -haasteesta

naantali
Aiheeseen häthätää liittyvä kuvituskuva

Juuri kun pääsin sanomasta, että Helmet-kirjahaaste on ainoa mistä olen kiinnostunut, törmäsin (lukuisissa) kirjablogeissa Ylen 101 kirjaa -hankkeeseen. Jokaiselta maamme itsenäisyyden vuodelta on valittu yksi kirja. Ja mikä tällaiselle maan rajojen toisella puolella olevalle suomalaiselle oli mieluista, nämä kirjat on ladattavissa omalle koneelle. Että kun kirjastoon ei pääse, tulee kirjasto luokse. Tämähän on hienoa, kiitos kovasti.

Vaikka edelleen luen kirjani mieluummin kansien välistä ja paperilta, aion tällä kertaa kokeilla. Lueskelin kirjalistaa ja laskin lukeneeni niistä vain kymmenisen. Joiltain kirjailijoilta olin tosin lukenut jonkun muun teoksen, mutta silti. Eihän se paljon ole.

Listalla huomioni kiinnittyi pääosin naiskirjailijoihin. Tämä on aika hauska huomio, sillä olen viime vuosina lukenut vähemmän naisten kirjoittamia kirjoja. Se ei ole ollut mikään sen kummempi valinta, on vain mennyt niin.

Kirjailijoista minua kiinnostavat ainakin Rosa Liksom (2010-luku), Leena Krohn (2000-luku), Anja Kauranen (1990-luku), Arto Paasilinna (1970-luku), Pentti Saarikoski (1960-luku), Elvi Sinervo (1940-luku), Olavi Paasilinna, Saima Harmaja, Katri Vala ja Pentti Haanpää (1930-luku) sekä Aino Kallas ja Edith Södergran (1920-luku).

Ei yllätyksiä siis, paitsi naispainotteisuuden lisäksi se, että minua näyttää kiinnostavan eniten 1930-luku. Södergranin ja Saarikosken pariin puolestaan palan halusta palata. Krohin kirjan olen muistaakseni kertaalleen lukenut ja Kaurasen Sonja O. taitaa todella olla vielä lukematta. Sally Salmisen Katriina minulla on ranskaksi kirjahyllyssä.

Mutta lupaan tutkiskella muitakin. Mietin jo hetken että kun tällainen tilaisuus kerran on, pitäisikö sitä lukea Jari Tervoa… Hmm. Ajatus ei totta puhuen kauheasti innosta, vaikka miten yritän itseäni piiskata. Vaan ehkä pitäisi päästä ennakkoluulojensa yli?

2 vastausta artikkeliin “Koppi 101 kirjaa -haasteesta”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.